Thursday, April 25, 2013

Ikan Bakar Parameswara, Umbai

Selepas balik dari Johor Bahru singgah di Umbai nak makan ikan bakar di kedai Parameswara yang kata  orang di alam maya sedap ya amatlah. Bulan Februari lalu singgah sini tapi orang terlalu ramai sampai habis udang dan sotongnya. Tak sempatlah nak makan terpaksa makan kedai lain jadi kali ni tercapailah cita2.

Tak berapa ramai orang tetapi masih ramai berbanding kedai lain yang amat lengang

Kami ambil sotong, udang dan sayur brokoli. Sotong masak sambal dan goreng tepung, udang pulak minta dimasak buttered.  Ini hasilnya.


 Gambar sayur tak ada tak sampai lagi. Perut dah lapar makan apa yang datang dulu. Komen :

1. Yang datang bukan udang buttered tapi udang nestum. Rasanya ya allah...amat tak sedap. Adakah patut masak nestum dia letak bawang putih dengan bawang besar. Rasanya sangat mual. Makan dua ekor dah cukup mual rasa nak muntah pun ada. Tak ada kedai melayu yang boleh lawan masakan udang nestum atau buttered dari kedai cina. Maksud aku kedai cina muslimlah ya.
2. Udang sambal dia pun tak sedap langsung. Rasa cili dia yang tak masak memang terasa. 
3. Sotong goreng tepung pula nampak tak bermaya rasa hanya boleh tahan.
4. Sayur goreng dia ok boleh terima.
5. Sambal cicah ikan dia pun tak sedap. Rasa biasa2 saja.

Kesimpulannya, aku rasa orang yang buat review kata masakan kedai Parameswara ini sedap mesti suku-sakat tokey kedai.  Kedai lain di tepi-tepi tu  lagi sedap dari Parameswara. Ini kira yang pertama dan terakhirlah kami datang ke kedai ini. Oh ya, harga keseluruhan termasuk air tembikai satu dan nasi satu RM43. Adioss!!.

No comments: